Η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης στην παραγωγική διαδικασία και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

🎯 “25o Forum Ανάπτυξης”

📌 ΑΙΘΟΥΣΑ 2 Ξενοδοχείο “Αστήρ”

📅 19 – 20 Νοεμβρίου 2022

📣 Το Κέντρο Ικανοτήτων “ΕΚΕΠΕΚ ΑΕ” συμμετείχε στο 25o Forum Ανάπτυξης στη συνεδρία που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) με θέμα: “Νέες τεχνολογίες στην ενέργεια και στη βιομηχανική παραγωγή“. Σημειώνεται ότι οι συνεδρίες του 25ου Forum Ανάπτυξης ήταν υβριδικές.

🔶Το πρόγραμμα της συγκεκριμένης συνεδρίας του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας – (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) είχε ως ακολούθως:

-Βασίλειος Μπουργανός, Διευθυντής Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής,

Θέμα: “Εισαγωγή – Παρουσίαση Δραστηριοτήτων ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ

-Κωνσταντίνος Χατζηφώτης, Manager Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Motor Oil Group,

Θέμα: “Ο ρόλος του R&I στη στρατηγική ενεργειακής μετάβασης της Motor Oil

-Χριστίνα Μπούρα, Διευθύντρια Κλάδου Αρχιτεκτονικής και Ελέγχου Ασφάλειας Πληροφοριών, ΔΕΗ Α.Ε.,

Θέμα: “Η εξέλιξη ως ακρογωνιαίος λίθος της καινοτομίας

-Θωμάς Χαλκίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΛΒΙΟ Α.Ε.,

Θέμα: “Συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας από πολλαπλά καύσιμα μέσω υδρογόνου

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο forum, παρουσιάστηκε η καθοριστική συμβολή της ΕΚΕΠΕΚ ΑΕ στην ανάπτυξη των τεχνολογιών στην βιομηχανική παραγωγή και όχι μόνο. Για την καλύτερη ενημέρωση των δράσεων μας, παρατέθηκε σχετική ομιλία από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της ΕΚΕΠΕΚ ΑΕ, Δρ. Βασίλειο Δρακόπουλο.

Το 25o Forum Ανάπτυξης αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων στους τομείς της βιομηχανίας και την εξέλιξη της. Το forum συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Επιμελητήριο Αχαΐας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α.), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας (Σ.Ε.Β.ΠΕ.Δ.Ε.) και το Patras IQ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ. 👇